• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

HEM

© 2015 by Elin Sandholm. Senaste uppdatering 28.10.2019

Elin Sandholm on suomenruotsalainen, jonka juuret ovat Raaseporissa. Hänellä on palava kiinnostus vaatteiden ompelua ja suunnittelua kohtaan.

 

 

 

Pienestä pitäen vaatteet, ompeleminen ja käsin tekeminen ovat kiinnostaneet minua. Vuosi vuodelta unelma omasta vaatealan yrityksestä on kasvanut ja vaatesuunnittelun opinnot tuntuivat sen takia oikealta valinnalta. Keväällä 2011 valmistuin muotoilijaksi (AMK) neljän opiskeluvuoden jälkeen Turun Yrkeshögskolan Noviasta.

Muutaman opettavaisen vuoden jälkeen designassistenttina Helsingissä perustin yritykseni e/s design. Toiminta alkoi harrastuksena, ja alussa se muistutti lähinnä perinteistä ompeluateljeeta – tein korjausompelua ja hää- ja juhlapukuja mittatilaustyönä. Viimeisen vuoden aikana olen keskittynyt enemmän unelmaani suunnitella ja tuottaa omia naisten vaatteita. Maaliskuussa 2016 otin suuren askeleen tätä unelmaa kohti lanseeraamalla oman verkkokauppani – www.es-design.fi

Koska olen erittäin kiinnostunut vaatteiden kaavojen suunnittelusta sekä kestävistä elämäntavoista olen myös yrityksessäni keskittynyt monikäyttöisiin vaatteisiin, joissa laatu, monipuolisuus ja eettinen tuotanto ovat muotia ja trendejä tärkeämpiä. Prosessi kiehtoo minua alusta loppuun – kankaasta valmiin ja käyttökelpoisen vaatteen ompeleminen, joten suunnittelen ja ompelen kaikki vaatteet itse Karjaalla sijaitsevassa ateljeessani. Minulla on myös ollut harjoittelijoita, joille olen opettanut vaatteiden valmistusta.

 

Ompeluateljee e/s design pyrkii valmistamaan vaatteita, jotka eivät ainoastaan kerro jotain sinusta ihmisenä, vaan myös elävät ja muuttuvat kanssasi, sekä toimivat käytännössä estetiikkaa unohtamatta.

 

Yrittämisen lisäksi teen tekstiiliopettajan töitä Yrkeshögskolan Axxellissa ja Karjaan ruotsinkielisessä yläkoulussa. Levitän myös intohimoani vaatteita ja laatua kohtaan blogissani Kläder & Kvalitet sekä luennoimalla ruotsiksi.

 

- Elin