• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2015 by Elin Sandholm. Latest update: 28.10.2019

Elin Sandholm –  finlandssvensk med rötterna i Raseborg och med ett brinnande intresse för klädsömnad och -konstruktion.

 

 

 

 

Sedan barnsben har kläder, sömnad och att producera med händerna intresserat mig och drömmen om att driva ett eget företag inom klädbranschen vuxit sig allt starkare. Valet att studera kläddesign föll sig därför naturligt och våren 2011 avslutade jag fyra år av designstudier vid Yrkeshögskolan Novia i Åbo med titeln Formgivare Yh som resultat.

Efter några lärorika år som designassistent i Helsingfors grundade jag företaget e/s design. Verksamheten började som en hobby i form av en traditionell sömnadsateljé med huvudsakligen korrigeringsarbeten samt skräddarsydda brudklänningar och festplagg. Under det senaste året har jag fokuserat mer på min dröm om att konstruera och producera egna kvinnokläder och i mars år 2016  tog jag ett stort kliv mot målet genom att lansera en egen nätbutik – www-es-design.fi

 

Tack vare mitt stora intresse för mönsterkonstruktion och hållbar livsstil har verksamheten inriktat sig på multifunktionella kläder där kvalitet, mångsidighet och etisk tillverkning är viktigare än mode och trender. Hela processen att skapa något bärbart av tyg fascinerar mig och alla plagg designas, konstrueras och sys i min egen ateljé i Karis, där jag även tar emot praktikanter för att sprida kunskap kring klädtillverkning.

Syateljé e/s design strävar efter att tillverka kläder som inte endast berättar något om dig som person utan även lever med dig, förändras med dig och fungerar i praktiken utan att estetiken faller i glömska.

 

Vid sidan om företagandet arbetar jag som textillärare vid Yrkesskolan Axxell och Karis Svenska Högstadium. Min passion för kläder och kvalitet sprider jag även via bloggen Kläder & Kvalitet samt under föreläsningar i Svenskfinland.

/Elin

 

e/s design nätbutiken lanserades i april år 2016 och fokuserar på multifunktionella kvinnokläder med inriktning på mångsidighet och kvalitet.

I dagens konsumtionssamhälle har kläder en väldigt kort livscykel. e/s design strävar efter att designa kläder som kan förändras efter kroppstyp, personlighet och tillställning och därmed användas om och om igen i många år. Vi vill motarbeta det så kallade "snabba modet" där kläder förkastas med några månaders intervaller och istället bidra med något mer långlivat, vilket i längden gynnar både den personliga ekonomin och i långa loppet även miljön.

 

Artistiskt, modernt och levande.  Silhuetterna å kläderna är klassiska med en touch av modernt hantverk där kvalitativa material, lämpliga sömnadstekniska lösningar och smarta konstruktioner går före mode och trender. Vi uppskattar det traditionella hantverket där produkter tillverkas med hjärtat men anser samtidigt att hantverket kan och bör utvecklas och anpassas till samhället omkring oss.

 

Vad är kvalitet? Läs mer om kläder och kvalitet under fliken Kläder&KVALITET eller på vår blogg (swe).

 

 

 

1/2

e/s design S T U D I O

Karis/Raseborg (Finland)

Allt designarbete sker i vår egen studio i Åminne/Karis. Så även tillverkningen och inpackningen av produkter.

 

Vi välkomnar alla kunder till studion för kundmöten och provningar.

e/s design FO-nummer: 2451693-3

esdesignshop@hotmail.com