• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2015 by Elin Sandholm. Latest update: 28.10.2019

ELIN SANDHOLM

Pienestä pitäen vaatteet, ompeleminen ja käsin tekeminen ovat kiinnostaneet minua. Vuosi vuodelta unelma omasta vaatealan yrityksestä on kasvanut ja vaatesuunnittelun opinnot tuntuivat sen takia oikealta valinnalta. Keväällä 2011 valmistuin muotoilijaksi (AMK) neljän opiskeluvuoden jälkeen Turun Yrkeshögskolan Noviasta.

Muutaman opettavaisen vuoden jälkeen designassistenttina Helsingissä perustin yritykseni e/s design. Toiminta alkoi harrastuksena, ja alussa se muistutti lähinnä perinteistä ompeluateljeeta – tein korjausompelua ja hää- ja juhlapukuja mittatilaustyönä. Viimeisen vuoden aikana olen keskittynyt enemmän unelmaani suunnitella ja tuottaa omia naisten vaatteita. Maaliskuussa 2016 otin suuren askeleen tätä unelmaa kohti lanseeraamalla oman verkkokauppani – www.es-design.fi

 

 

Koska olen erittäin kiinnostunut vaatteiden kaavojen suunnittelusta sekä kestävistä elämäntavoista olen myös yrityksessäni keskittynyt monikäyttöisiin vaatteisiin, joissa laatu, monipuolisuus ja eettinen tuotanto ovat muotia ja trendejä tärkeämpiä. Prosessi kiehtoo minua alusta loppuun – kankaasta valmiin ja käyttökelpoisen vaatteen ompeleminen, joten suunnittelen ja ompelen kaikki vaatteet itse Karjaalla sijaitsevassa ateljeessani. Minulla on myös ollut harjoittelijoita, joille olen opettanut vaatteiden valmistusta.

Taiteellista, modernia ja elävää. Vaatteiden siluetti on klassinen, mutta niissä näkyy myös modernia otetta. Laadukkaat materiaalit, oikeat ompelutekniset ratkaisut ja järkevät mallit ovat kuitenkin muotia ja trendejä tärkeämpiä. Arvostamme perinteistä käsityötä, jolloin tuotteet tehdään sydämellä. Olemme kuitenkin sitä mieltä, että myös käsityötä saa ja pitääkin kehittää yhteiskuntaamme sopivaksi.

 

 

Nykyisessä kulutusyhteiskunnassa vaatteilla on erittäin lyhyt elämänkaari. e/s design pyrkii suunnittelemaan vaatteita, joita voidaan muokata eri kehotyyppien, persoonallisuuksien ja tilaisuuksien mukaan, ja siten käyttää uudestaan ja uudestaan monen vuoden ajan.

 

Vastustamme niin kutsuttua ”nopeaa muotia”, jossa vaatteet hylätään muutamien kuukausien jälkeen. Haluamme sen sijaan luoda jotain pidempikestoista, millä on hyviä vaikutuksia omaan lompakkoon ja pitkällä aikavälillä myös ympäristöön.

 

 

e/s design S T U D I O

Karis/Raseborg (Finland)

Kaikki suunnittelutyö tapahtuu omassa studiossamme Åminnessä/Karjaalla. Valmistamme ja pakkaamme myös kaikki tuotteemme täällä.

 

Asiakkaat ovat tervetulleita studiolle kokeilemaan vaatteita ja tapaamaan meitä.

e/s design Y-tunnus: 2451693-3

esdesignshop@hotmail.com

Muotoilija ja suunnittelija Elin Sandholm perusti ompeluateljee e/s designin tammikuussa 2012. Yrityksen toiminnassa keskitytään laadukkaisiin ja monikäyttöisiin naisten vaatteisiin.