top of page

Det är dags igen - skovård!


Hösten är officiellt här. Strumporna måste åter igen dras på fussingarna. Sommarsandlarerna flyttar in i skåpet och ersätts av boots, stövletter och skodon med rejäla botten. MEN innan höst skorna tas i användning ska de såklart putsas och vårdas en smula. Skovård!


Jag har sedan flera år tillbaka varit väldigt mån om att ta hand om mina fötter och gå med vettiga skor, av den enkla anledning att jag fick sendrag under fotsulan och insåg att tunna botten och dålig kvalitet inte är bra varken för mina fötter eller för miljön med tanke på hålbarhet och livslängd. Därför satsar jag på skor i äkta läder som andas, åldras vackert och formar sig efter foten. Speciellt vad gäller höst- och vinterskor då fötterna är instängda i ett halvår.


Läder är ett levande material och tar man hand om det på rätt sätt kan skorna leva många många många år, vilket inte är fallet med skor i syntetläder (mycket är på gång vad gäller konstläder dock!). Våra saltade vägar och blöta klimat sliter något grymt på våra skor och egentligen borde vi putsa dem och fetta om även en gång mitt i vintern men får du det gjort på hösten kommer du redan långt!

<